Br. Šubamrita sa nama u 2013.

Ammina poruka ljubavi i mira stigla je u Srbiju

(09 Decembar 2013)

24. Novembra 2013. Bramaćari Šubamrita Ćaitania je posetio Beograd, glavni grad Srbije. Tako je prvi put, Ammin predstavnik, prikazao javni program u toj balkanskoj zemlji. Ovaj dogadjaj je organizovalo Udruženje Srpsko-Indijskog prijateljstva i održan je u Kulturnom centru Rex, koji se nalazi u zgradi bivše sinagoge u samom centru grada.

Publika je ispunila salu do poslednjeg mesta i sa velikom pažnjom je slušala Br. Šubamritino predavanje, duhovne pesme i pratila meditaciju. Bilo je veoma nadahnjujuće, videti medju publikom toliko mladih sa interesovanjem za kulturnu razmenu i ličnu nadgradnju.

Ce diaporama nécessite JavaScript.

Br. Šubamritino predavanje je osvetlilo put kojim se može doći do onoga što zaista vredi, do beskrajnog mira i ljubavi. Njegova priča, živopisna, puna duhovnosti i duhovitosti, ispunjena dogadjajima iz Amminog života i iskustvima u vezi sa Ammom, odmah je duboko dotakla publiku. Isto tako, video u uvodnom delu, Embracing the World, preveden na srpski, privukao je toliko suznih očiju koje su ga pomno pratile.

U toku neobaveznog susreta i razgovora posle programa, jedan od prisutnih učesnika u programu je rekao Br. Šubamriti  « Mnogo ljudi u ovoj zemlji pati zbog rana zadobijenih tokom dugih godina rata i konflikata kroz koje je zemlja prošla. Ammina poruka ljubavi, saosećanja i opraštanja, dotiče kod nas veliki broj ljudi. Dovoljno je da samo čujemo nešto u vezi Amme … to nam pruža toliki mir. Ne mogu ni da zamislim šta bismo osećali kad bi je videli svojim očima. »

Kad je Br. Shubamrita krenuo iz Beograda za Moskvu, poneo je sa sobom mnogobrojne  poruke koje će preneti Ammi, medju najvažnijim :  pitaće je da dodje u Srbiju što je pre moguće i preneće joj zahvalnost za sve što čini da bi poslala poruku mira, ljubavi i saosećanja celom svetu…

 

 

 

Poseta Bramaćari Shubamrite Beogradu

Nedelja, 24 novembar 2013., 17h

Tema: Sreća je odluka

Ulaz slobodan

Kulturni centar Rex, Jevrejska 16, Beograd.

Na engleskom i simultani prevod na srpski.

2012shubamrita


Program u Beogradu će da obuhvati predavanje o tome kako primeniti večne (vanvremenske) principe duhovnosti na moderan život da bi se postigla sreća, zadovoljstvo i unutrašnji mir.

U drugom delu večeri, Bramaćari Shubamrita će da peva lepe duhovne pesme i da vodi kratku meditaciju, koja takodje može da se praktikuje kod kuće kao metoda za relaksaciju i lični razvoj.

Br. Shubamrita Chaitanya je rastao u Mumbaju, gde je prvi put sreo Ammu. Posle završenih studija iz biohemije, odlazi da živi u Amritapuri (Ammin Ašram na jugu Indije) 1989. godine. Tokom mnogih godina, Br. Shubamrita je bio odgovorni urednik časopisa Matruvani, ašramski mesečnik. 1996. godine, Amma mu je dala inicijaciju za Bramaćarija (deo manastirske tradicije). Od tada, angažovan je u aktivnostima socijalnog, edukativnog i duhovnog karaktera u Amminim misijama širom sveta.

Br. Shubamrita daje redovno konferencije i seminare u vezi kontrole stresa i meditacije širom Evrope, u Rusiji, Africi, Indiji i na Srednjem Istoku. Sa više od 20 godina iskustva kao jedan od Amminih najbližih učenika i njen lični prevodilac, Br. Shubamrita izražava svoje razumevanje Istočne duhovne tradicije na praktičan i lako razumljiv način.

Konferencije Br. Shubamrite se mogu primeniti na sve aspekte života : hraniti lični razvoj zahvaljujuci duhovnoj praksi i razumevanju duhovnosti ; ilustrovati efikasne načine vodjenja (management) ličnog i profesionalnog života ; dati kapacitet mladima da postanu odgovorne vodje ; podržati dijalog izmedju religija.

U programu ce biti:

  • filmovi o Amminim aktivnostima
  • predavanje: « Sreća je odluka »
  • diskussija, pitanja/odgovori na tu temu
  • indiske duhovne pesme (Bhajans) – Br. Shubamrita
  • kratka meditacija
  • neobavezni razgovor uz šolju indijskog čaja
  • stand sa CD o Ammi, knjigama iz Amritapurija i ostalim rekvizitima …

Dodjite ponovo kod nas … za dalja obavestenja.

Publicités