AMMA NA TURNEJI / Juzna Indija (2)

 Gradovi : Chennai (Tamil Nadu), Palakkad i Manjeri (Kerala)

Poslednji Bramasthanam Festivali /programi, na ovoj turneji. Satima putujemo beskrajnom ravnicom. Odjednom, u prozor autobusa uplovi jedna planina kao pusto ostrvo u okeanu. Ispred nje promicu tipicni indijski pejzazi.
U Palakkadu, Bramastanam je divan. Napravljen od carobnog crnog kamena, nije fraza, stvarno je caroban. Samo si tu, na tom kamenu, stojis, sedis i samo od sebe se sve dogodi, kamen te uvuce u srce Bramastana.


Tu je i venac/gerland od lotosovih cvetova za Ammu!


Mali plavi patlidzani – seva – tu sam … u grupi (staf koji prati Ammu) poklonika iz zaista celog sveta… svi seckamo razno voce i povrce za rucak… veceru… za ko zna koliko ljudi !!! Postoji i mnogo veca ekipa lokalnih poklonika iz Palakkada, koji pripremaju i seckaju bez prestanka…valda se menjaju, u smenama…priprema se besplatna hrana za vise hiljada ljudi… to je Amma.
Opet peysage dok putujemo iz skole (gde spavamo) do programa, u skoli su napravili Bastu posvecenu Krisni, jedno od onih suptilnih mesta pored kojih ne mozemo samo da prodjemo, jednostavno moramo da se zaustavimo i da « upijamo » lepotu …


I na kraju, nasa 2 bedza Amma-Srbija-Milano (bedz grupe koja ide na Ammin program u Milano) uvek su samnom na turnejama po Indiji. Evo ih ispod ogromne lampe u Bramastanu u Palakkadu
Vidimo se na sledecoj turneji !

Publicités